Päivän pamaus

*pAm*

Riskinsietokykymme on rappeutunut

Apollo 11 vaiheita 40 vuoden takaa katsellessani, tajusin kuinka velliperseitä nykyihmiset ovat. Tuo projektihan sisälsi hurjia riskejä, ja niistä huolimatta kuuhun mentiin. Ja väki kannusti. Nykyään arvosteltaisiin, kuinka suuria riskejä homma sisältää, ja paljonko se maksaa. Toki hintaa arvosteltiin silloinkin, mutta miesten ottamia riskejä lähinnä ihailtiin.

Silloin ihmistyyppi, joka tekee ja ottaa tekemisessä tarvittavat riskit tyynesti, oli tavoiteltava. Nykyään se on ihminen, joka ei tee juurikaan mitään uutta tai hyvin vaativaa, ja valittaa riskeistä koko ajan ja välttää viimeiseen asti niiden ottamista.

No, eipä siinä. Jälkimmäisellä mentaliteetilla mikään ei vaan etene mihinkään. Ja sitä mukaa kun vanha rapistuu, ei uutta tehdä, koska uuden tekeminen sisältää aina riskejä. Elämässä on riskejä, vaikka kuinka yrittäisimme niitä välttää.

Nykyään pelkäämme koko ajan enemmän kaikkea mahdollista, vaikka elämämme on turvallisempaa kuin koskaan (siis länsimaissa). Eikös olekin nurinkurista?

Mainokset

24.07.2009 - Posted by | Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: