Päivän pamaus

*pAm*

Pääsykokeet tehty jälleen

Tämä se on rankkaa hommaa, nimittäin yliopistoihin opiskelemaan hakeminen. Tai siis oli, itse kun olen jo valmistunut. Mutta taas tällä viikolla oli kova paikka todeta, onko oma nimi valittujen joukossa vai ei. Useammalla ei ollut kuin oli. Ja sitten taas vuosi ”jotain” ennenkuin pääsee yrittämään uudestaan sinne, mihin haluaa. Tai sitten ottaa paikan, mihin olisi päässyt, yleensä siis AMK-paikan.

Oikeastaan kaikki opiskeluun liittyvä kumuloituu noihin kokeisiin. Sitä ennen tehtävät kokeet ja systeemit eivät ole niinkään tärkeitä. Lukiosta saatava hyvä todistus toki auttaa asiaa, mutta pelkillä papereilla ei moneen paikkaan mennä, ja silloinkin pitäisi olla pelkkää suoraa ällää, harvemmalla on.

Lehdissä haastatellaan aina niitä, jotka pääsivät. Vaikka monenkin yrittämisen jälkeen. Joskus olisi asiallista haastatella myös niitä, jotka eivät päässeet. Mitä he päättivät tehdä? Eivät päässeet, vaikka hakivat kuinka monta kertaa! Voihan perkele! Mitä heille tapahtui?

Ja lopuksi kannattaa muistaa, että yliopiston tutkintokaan ei ole mikään vakuutus siitä, että saa hyvän työpaikan, tai työpaikkaa ollenkaan. Ja ne, jotka ryhtyvät yrittäjiksi, voivat porskuttaa pelkällä peruskoulutuksella ansioihin, joihin tässä maassa palkkatyöläinen ei pääse koskaan. Asiat eivät ole niin yksinkeraisia, ja erilaisia menestyspolkuja löytyy monia. Aina löytyy myös ihimisiä, jotka onnistuvat kusemaan elämänsä, vaikka lähtökohdat ja asiat olisivat kuinka kunnossa.

Mainokset

23.07.2009 - Posted by | Koulutus, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: