Päivän pamaus

*pAm*

Maitua ja juustua – liian halpaa!

Maidon tuottajahinnat laskevat kuin lehmän häntä (TOUCHÉ!) ja farmarit ovat hätää kärsimässä. Tämän opin eilen uutisista. Myös juuston tuotanto on muuttumassa kannattamattomaksi hintojen laskiessa.

Tähän lääkkeeksi valtio huutaa tukiostojen lisäämistä, jotta tuotteita saadaan dumpattua tappiolla ulkomaille. Lähinnä kehitysmaihin, jossa ne sekoittavat paikallisen tuotannon. Mutta sehän ei enäämeitä kiinnosta. Vaikka pitäisi.

Minua sensijaan kiinnostaa, miksi ylläpidetään verorahoilla järjestelmiä, mitkä vahtivat ettei kuluttaja saa ”liian halpaa” maitoa tai juustoa kaupasta! Siis WTF!! EU:ssa on edelleen ylituotantoa maataloustuotteista, eikös oikeampi tapa olisi karsia tuotantoa? Jotta kysyntä ja hinta taas kohtaisivat. No, tähän kohtaan tulee sitten taas mantra, että tässä on pelkona ettei kohta saa enää kotimaista maitoa. No minäpä kysyn, että entäs sitten? Maito on bulkkituote jos mikä. Se on yksi ja sama, vaikka olisi vinkuintialaista maitoa. Olen pärjännyt tähän asti elämäässäni aivan yhtä hyvin ulkomaisilla kuin kotimaisillakin bulkkituotteilla – maito nyt vaan on maitoa, ja sen ostamisessa määräävä tekijä on juurikin hinta, ei mikään muu.

Mainokset

22.07.2009 - Posted by | Politiikka, Talous, Tuotteet ja kuluttaja

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: