Päivän pamaus

*pAm*

Matot – järvien uhka numero yksi

Ympäristökeskus muistuttaa, että mattoja ei saa jukoliste pestä järven rannalla! Ne on pestävä kauempana maalla, jotta mattojen lika ja pesuaine ei pääse pilaamaan järvivettä.

No hyvä, tarkkaa on. Kohta varmaan pitää käydä itsekin pesulla ennen uimaan menemistä ja hauet eivät saa enää kakkia järveen. No, ei saa olla ilkeä 🙂

Varmasti matoista suurina määrinä irtoaa kakkaa järveen, jolla voi jonkinlainen vaikutus veden laatuun olla. Mutta matoista naputtaminen tuntuu jotenkin humoristiselta verrattuna siihen, että järvien ympärillä oleville pelloille ajetaan paskaa (typpeä ja fosforia) tonnikaupalla, eikä siihen kukaan puutu! Kaikki tapahtuu varmasti lakien ja säädösten mukaisesti, mutta ne ovat maajussille melkoisen erilaiset kuin vaikkapa teollisuudelle (kaikki on suodatettu tarkkaan jo vuosikymmenet) tai tavalliselle tallaajalle (Elukoita ei saa uittaa, mattoja ei saa pestä).

Olisiko aika siirtyä vaatimaan maataloudelta tarkempia toimia sisävesien kuormituksen vähentämiseksi? Jokakesäinen sinilevä on yksin ja pelkästään maatalouden päästöjen aikaansaamaa. Siinä ei paljon parit matot tunnu.

Mainokset

14.07.2009 - Posted by | Politiikka, Ympäristö

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: