Päivän pamaus

*pAm*

Syntipukkina internet

Julkaistiinpa tutkimus Kauhajoen ja Jokelan asukkaiden mielipiteistä sille, mikä tai kuka oli suurin syyllinen kouluampumisiin. Syylliseksi hirtettiin Internet.

Ööö okei. Ennen netin laajamittaista käyttöä ei tapahtunut vastaavaa? Kyllä on jukoliste kaukaa haettua ja pinnallisen ajattelun tuotosta jos internetin tuohon nimeää. Totta, että tekijät olivat samalla kaavalla netissä levitelleet tekoonsa liittyvää aineistoa. Mutta se oli yksi väline muiden joukossa. Yksi väline oli myös ase, jolla surmat tehtiin, ja bensiini jolla yritettiin saada koulu palamaan.

Jos todellisia syyllisiä etsitään pitää mennä syvemmälle. Ja sinne mentäessä tulee vastaan teon tehnyt henkilö itse. Hän teki päätöksen järjettömään tekoon ryhtymisestä. Ihan itse. Pienempää syytä voi sitten etsiä poliisista joka ei ottanut asetta pois, tai niistä henkilöistä jotka aikanaan olivat tekijöiden itsetuntoa romuttaneet (kuulemma) ankaralla kiusaamisella. Mutta minun logiikkaani ei mahdu, että sitten ammutaan kaikki. Olisivat edes ampuneet ne kiusaajansa.

Huaah toivottavasti ei heti tapahdu uudestaan. Seuraavaksi voidaan alkaa odotella mikä seuraava ilmiö rantautuu Suomeen(kin). Koulumurhat ja ison rahan kidnappaus on jo saatu, mitä seuraavaksi? Sarjamurhaaja?

Mainokset

13.07.2009 - Posted by | Rikos, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: