Päivän pamaus

*pAm*

Ikivireä Tallinnanmatkailu

Olin tosiaan viikonloppuna käymässä Helsingin eteläpuolella, lähes jokaisen suomalaisen hyvin tuntemassa Tallinnassa. Väkeä oli paljon. Tämä laivoilla reissaaminen on kyllä sitkeä elinkeino, aina kun näyttää siltä, että homma alkaa huveta niin löytyy uusia syitä miksi laivat seilaavat entiseen malliin. Nyt on tullut uutta kalustoakin pitkästä aikaa.

Toki tärkeimmän tuen muodon antaa Suomen valtio alkoholiverotuksen muodossa. Niin kauan kun lahden takaa saa  halvemmalla, ihmiset käyvät siellä. Toki liikennettä olisi muutenkin, mutta varmasti vähemmän.

Tässä konkretiaa:

0,5 tölkki Heineken -olutta Suomessa 2,30 – Tallinna 1,09

Litra edullista vodkaa Suomessa ?,?? – Tallinna 10,00 (En ole moista Suomesta ostanut miesmuistiin)

Litra merkkivodkaa Suomessa ?,?? – Tallinna 15,00

…eli noin puoleen hintaan myyvät. Ja paljon on tuotteita, joita Suomessa ei edes myydä. Oluissa on myös se etu, että ne myydään n. 5,0% vahvuisina, eikä keskiolueksi laimennettuina kuten Suomessa. Lageroluthan asettuu luonnostaan tuohon 5,0% pintaan, ja 4,5% se pitää laimetaa väkisin.

Toinen hassu ilmiö on suomalaisten sosiaalisuus Tallinnassa. Ihmiset heittävät läppää toisilleen, jopa selvinpäin! Helvetin mukavaa toki, sääli vaan, että tämä ilmiö kyllä karisee saman tien kun ollaan takaisin Suomen kamaralla. En tiedä mistä moinen johtuu. Vapauttaako reissussa oleminen kielenkannat, vai Suomen hyysäämisestä hetkeksi vapaaksi pääseminen. Ehkä molemmat.

Ja vielä varoituksen sana – etenkin takaisinpäin tullessa myös vanha laivamatkailun piirre oli valitettavasti voimissaan, eli osa jengistä oli päreessä kuin apinat. Laivalla käveltiin suu vaahdossa etenemällä seinästä toiseen, ja ei johtunut myrskystä…

Mainokset

09.07.2009 - Posted by | Kulttuuri, Talous, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: