Päivän pamaus

*pAm*

Paukku merellä

Matkustinpa laivalla viikonloppuna. Tuli siinä kannella istuskellessa mieleen, että kun vertaa turvallisuustoimenpiteitä laivamatkustamisessa verrattuna lentämiseen, ovat ne aika minimaalisia. Terminaaleissa kai on nykyään periaatteellinen mahdollisuus tarkastaa matkustajat metallinpaljastimella, mutta ei sitä tietääkseni käytetä.

Itsellä oli auto mukana, joten ajoin laivaan suoraan oman autoni mukavuudessa. Sisällä olisi voinut olla mitä vaan.

Ja kun tällainen mahdollisuus on, pelkään että on ajan kysymys milloin jossain päin maailmaa laivan autokannella räjähtää autopommi! Onkohan missään mallinnettu mitä tällaisessa tapauksessa laivalle tapahtuu? Varmaan ainakin etu- ja takaportit repeävät kokonaan tai osittain auki paineaallon vaikutuksesta. Autokansihan on suljettu tila, ja jotain kautta räjähdyksen paine sieltä ulos etsiytyy. Ihmisiähän autokannella ei matkan aikana ole, satunnaisia henkilökunnan edustajia lukuunottamatta, joten uhrien lukumäärä heti räjähdyksen sattuessa jäisi pieneksi.

Mutta varsinainen uhkakuva onkin se, miten laiva itsessään selviäisi tapahtuneesta. Jos se joutuisi vakavaan merihätään, olisi suurkatastrofi lähellä. Ja terroristit saisivat paljon suurempaa vahinkoa aikaan kuin ikinä lentokoneessa tai tienvarsipommeilla.

Aika näyttää. Toivottavasti tämä uhkakuva ei toteudu.

^^UPDATE^^

Pienellä kuuklaamisellahan selvisi, että tapahtunut on jo. Abu Sayyaf -terroristijärjestön toimesta. Ja spekulointini siitä, mitä laivalle ko. tilanteessa tapahtuu osoittautui varsin ikäväksi. Pohjaan menee 😦

http://en.wikipedia.org/wiki/Superferry_14

Mainokset

08.07.2009 - Posted by | Globaalit ilmiöt, Liikenne, Rikos, Sodat

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: