Päivän pamaus

*pAm*

KARHU! (ei se olut)

Perjantaina katselin töllöstä jotain puoliturhaa ohjelmaa. Sitten alkoi kuulua ihme piipitystä, olin että mikäs perkeleen vehje nyt ulisee. Kännykkäkään ei moista ääntä pidä. Laitoin kokeeksi TV:n kiinni ja ääni loppui. Auki, ja taas piipittää.

Se olikin viranomaishälytys TV:ssä!!!! Lappeenrannassa oli karhu puraissut lenkkeilijää, ja tästä syytä piti lähettää varoitusviesti koko valtakunnanverkkoon. Hmm jotenkin tuntui että nyt lipsahti överin puolelle. Niinkuin olisi kemikaalijuna kaatunut ja myrkkykaasua ilmassa tai ydinvomala kissahtanut. Hei nyt on kyseessä yksi eläin.

Ensinnäkin eikös viestiä voi kohdentaa vain Lappeenrannan alueen lähettimiin? Nyt koko Suomi sai kuunnella tuota piipitystä.

Toisekseen karhu puree hyvin harvoin ihmistä, tässäkin tapauksessa se puolusti pentujaan, kun lenkkeilijä juoksi kohti. Luuli tietysti, että hyökkää. Yleensähän karhu väistää ihmistä, ja metsissä karjuu siihen malliin, että kohtaamista ei helpolla edes pääse syntymään.

Tässä tapauksessa karhu ja pennut pääsivät hengestään, pennut eivät olisi pärjänneet yksin ja eläintarhassa vieraassa laumassa olisi varmaan lähtenyt henki myös.

Onneksi Suomen metsissä kuitenkin nykyään karhuja piisaa. Kunhan ei liikaa niitäkään sikiä, koska sitä myöten tällaiset kohtaamiset vain yleistyvät. Ja ne eivät ole mukavia karhuille eivätkä ihmisille.

Mainokset

07.07.2009 - Posted by | Yleistä läpiskää, Ympäristö

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: