Päivän pamaus

*pAm*

Teräväpiirtoa ilmoille ja romut vaihtoon

DNA (siis se firma) sai tässä oikeudet lähettää HDTV (=teräväpiirto) ohjelmaa antenniverkossa, eli ilmojen halki kuten nykyisiäkin ohjelmia. Jos näitä sitten haluaa katsella, menee taas antennit ja digiboksit vaihtoon. Jos ei satu olemaan HDTV-kykenevää televisiota, menee sekin vaihtoon.

Naurua pukkaa, kun muistelen YLE-pomo Jungnerin kommentteja, että teräväpiirto ei tule antenniverkkoon vielä pitkään aikaan, ostakaa nyt vaan näitä nykyisiä digibokseja. Eipä, eipä.

Tosin tuosta HDTV:n lähetysmuodosta ei ole vissiin vielä edes lyöty standardeja lukkoon, joten ei ole tietoa minkälainen vehjas sitä vastaanottaa. Varmaa on vain se, että kellään ei vielä ole vehkeitä jolla se näkyisi.

Kaapeliverkostahan on (erittäin) vaihtelevantasoista HD-ohjelmaa saanut jo jonkin aikaa (Conax-kortti on minimissään pitänyt tähän hommata), mutta inhottavissa kanavapaketeissa! Jos haluan katsoa vaikka Discovery -kanavaa, miksi minun pitää ostaa läjä muitakin siihen lisäksi. Ei pysty, en osta mitään.

TV-lähetyksissäkin pitäisi päästä tästä laiteriippuvuudesta eroon, ja saada television (tai itse televisioon) ohjelmoitava mediatietokone, jota voi päivittää sitä mukaa uusiin ominaisuuksiin kun niitä on saatavilla. Se, että joutuu parin vuoden välein ostamaan metalliin ja muoviin käärittyjä laitteita, joista suuri osa on samaa kamaa kuin vanhassakin, on järjetöntä.

Henkilökohtaisesti toivoni kohdistuu TV:ni alla makaavaan PS3-konsoliin, joka voisi toimia juuri tällaisena laitteena. Se olisi täsyin valmis video-on-demand palveluun verkon kautta, mutta jostain syystä Sony ei ole tällaista vielä Euroopassa polkaissut käyntiin – jenkeissä toimii jossain laajuudessa. Samaten se on pienellä lisälaitteella (Play-TV) muutettavissa vastaanottamaan digi-TV signaalia. Toivoa sopii, että tämän mokkulan kaikki prosessointi ja päivitykset ovat PS3 puolella. Se olisi saanut olla myös saman tien HD-valmis. Siis nappaisi signaalin ja PS3 tekisi loput.

Välillä tuntuu, että asiat tehdään tahallaan vaikeammiksi, jotta ihmisten on pakko rampata kaupassa ostamassa uutta roinaa tasaisin väliajoin. Saatana.

Mainokset

02.07.2009 - Posted by | Talous, Tekniikka, Tuotteet ja kuluttaja

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: