Päivän pamaus

*pAm*

Tabut 1 – Palkka

Aamulehden Asiat -liitteessä oli hieno juttuidea asioista, joista Suomessa ei saa puhua. Olen itse huomannut asian, ja silloin tällöin yrittänyt rikkoa näitä tabuja. Kerronpa omia kokemuksiani samoista tabuista, johon lehti tarttui.

Tämä ensimmäinen on tullut vastaan useimmin. Kun joku kaveri tai tuttu on vaihtanut työpaikkaa, olen kysynyt jossakin vaiheessa asiaan liittyen ”Jeps hieno homma, paljonkos sä saat palkkaa siellä?”

Tuloksena on yleensä kiertelyä, tai vähättelyä. Lähes poikkeuksetta yllättynyt ilme. Eihän tätä saisi kysyä! No, yleensä asia selkenee kun kerron ensin oman palkkani, mitä en ole ikinä salaillut. Aina olen sen kertonut jos joku on kysynyt. Työstä ja senhetkisestä palkasta riippumatta.

Miksiköhän asiasta on niin tuskaista puhua! Onko  muualla samanlaista salailua. Ihan kuin palkkaa hävettäisiin. Pelkäämmekö, että tienaamme liikaa. Että kaveri tulee kateelliseksi? Suomessa on kyllä hyvin harvassa kovasti tienaavat, joten tuskinpa noista kannattaisi paljon huolestua. Tosin jotkut suomalaiset osaavat tulla kateelliseksi kyllä hvyin vähästäkin.

Kulttuurimuutosta, sitä tässä kaivataan! Sitä paitsi palkat pysyvät helpommin epätasa-arvoisina, jos niistä ei puhuta.

Mainokset

01.07.2009 - Posted by | Talous, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: