Päivän pamaus

*pAm*

Sinilevää, perkele!

Saatana, ei niin hyvää ettei samaan hintaan jotain huonoakin. Nyt kun kelit ovat ihanteelliset vesillä liikkumiselle, tuli vanha perkele myös hoodeille. Nimittäin sinilevä. Vielä viikko sitten sitä ei ollut yhtään, mutta eilen järvellä ollessani lillui sitä jo selvästi joka paikassa. Lahtien rantavesi oli jo ihan vihreää. Jukoliste!

Eipä tuo nyt veneilyä tai kalastamista haittaa (kaloja ehkä kylläkin), mutta uimista alkaa jo haittaamaan. Jos kärsii jollakin tapaa herkästä ihosta, voi runsas sinilevä aiheuttaa pahaakin ihottumaa ja ärsytystä. Lisäksi se rehevöittää järveä ja muuttaa järven ekosysteemiä. Ei tuollainen määrä sinilevää kuulu suomalaiseen ravinteiltaan köyhään järveen. Siis luonnostaan ravinneköyhään, johon sen kasvit ja eliöt ovat sopeutuneet.

Eniten tässä vedessä lilluvassa hernekeitossa harmittaa se, että järvien vesi on muuten jo saatu tosi hyvään kuntoon, jos vertaa pari-kolmekymmentä vuotta sitten vallinneeseen tilanteeseen. Teollisuuden päästöt on laitettu aisoihin lähes täysin, mutta maatalous senkun porskuttaa. Sinilevähän aiheutuu lähes täysin pelloilta järviin valuvasta fosforia ja muita ravinteita sisältävästä sadevedestä.

Milloin maatalouden saastuttaminen saadaan aisoihin? Ihan kuin se olisi tabu, josta ei saa edes puhua. Suomen maatalous kun edustaa kaikkea puhdasta ja hyvää, siinä ei ole mitään pahoja puolia. Perkele ei näin!!! Silmät auki ja peltojen saastutus kuriin!

P.S.

Muuten minulla ei ole mitään leviä vastaan, oikein hienoja eliöitä ovat. Mutta eivät kuulu suomalaiseen järveen.

Mainokset

25.06.2009 - Posted by | Ympäristö

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: