Päivän pamaus

*pAm*

Lama ja hiili

Nyt kun globaali slumppi taloudessa on historiallinen, on kumma että yhdestä asiasta on oltu kovin hiljaa. Itsekin tajusin sen vasta tällä viikolla, kun Aamulehden mielipidepalstalla siihen kiinnitettiin huomiota.

Nimittäin teollisuustuotannon ja kaiken muunkin aktiivisuuden romahdettua, ovat myös hiilidioksidipäästöt varmasti tippuneet huomattavasti! Kaikki ne vähennykset, joihin esim. Kioton sopimus tähtää on varmasti suurimmilta osin jo tehty! Luonnollista tietä!

Toki C02 -päästöt taas nousevat kun lamasta selvitään, mutta tilastoihin tämä jättää mielenkiintoisen pudotuksen muutaman vuoden ajalle. Voi olla taas IPCC ihmeissään, kun todellisuus ei todennäköisesti jälleenkään toimi kuten heidän mallinsa.

Ihan kuten vuodesta 2002 lähtien, satelliittien mittaama maapallon kokonaislämpötila on laskenut, vaikka sen olisi (Hiilidioksidipitoisuuden kasvaessa) pitänyt nousta.

Nyt siis hiilipäästöjen laskiessa pitäisi kai maan lämpötilankin laskea? Jos siis sen vaikutus on niin dramaattinen mitä väitetään. Tuskinpa sitä tekee.

Vahvasti näyttää siltä, että vaikka C02:lla on vaikutus maapallon lämpötiloihin, asiaan liittyy  niin paljon muitakin muuttujia, että nämä ennustukset 50 vuoden päähän ovat yhtä tyhjän kanssa. Eihän säätäkään pystytä laskemaan kuin 5 päivää tulevaisuuteen…

Mainokset

18.06.2009 - Posted by | Globaalit ilmiöt, Talous, Ympäristö

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: