Päivän pamaus

*pAm*

Sieppaus, ihmisen

Aluviikko on puitu tätä Herlinin suvun vesan sieppausta. Aikas kylmäävä teko, etenkin kun näytti olevan hyvin suunniteltu. Tekijä toimi nähtävästi kuitenkin yksin, eikä ollut ammattirikollinen. Tässä suhteessa siepatun henki tuskin missään vaiheessa oli kovin suuressa vaarassa.

Ehkäisevä tekijä on se, että sieppaaja jäi kiinni lähes verekseltään hyvästä suunnittelusta huolimatta. Mutta myös rohkaisevia tekijöitä löytyy. Nimittäin hämäräksi on jäänyt se, mitä olisi tapahtunut jos äijä ei olisi tehnyt alkeellista virhettä ja tiputellut sadan euron nippuja Turkulaiseen parkkihalliin! Oliko Poliisilla jo mies epäiltyjen listalla ilmankin. Jos, niin hyvä. Jos ei, niin hui. Toinen rohkaiseva tekijä on se, että suuret lunnaat maksettiin mukisematta ja Poliisin kanssa yhteistyössä.

No, kuitenkin tässä rikostyypissä on se vaikeus tekijän kannalta, että rahojen luovuttaminen on varsin vaikea hoitaa niin, ettei jää kiinni. Ne kun on pakko jostain noutaa, ja altistaa itsensä tai yhteistyökumppaninsa kiinnijäämiselle. Etelä-amerikassa missä näitä tapahtuu paljon, on yleinen ja valitettava lopputulos myös se, että siepattu tapetaan syystä tai toisesta.

Toivottavasti pysyy harvinaisena ilmiönä Suomessa ja Euroopassa kuten tähänkin asti.

Mainokset

17.06.2009 - Posted by | Globaalit ilmiöt, Rikos, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: