Päivän pamaus

*pAm*

Tasa-arvoa palkkoihin, on jo!

Suomalainen nainen on onnellinen. Tai olisi ainakin syytä olla, koska elääpi yhdessä maailman tasa-arvoisimmista yhteiskunnista. Epäkohtia toki löytyy, mutta turhaa ulinaa päästetään myös asioista, jotka ovat oikeasti jo juuri niin kuin pitää.

Yleisin esimerkki on palkkojen tasa-arvo. Feministit väittävät, että naisen euro on 82 senttiä. Tämä pitää varmasti paikkansa koko palkansaajaväestön tuloa tarkastellessa. Mutta se ei pidä paikkaansa alan sisällä joka on se pääasia!!! Jos mies ja nainen toimivat samassa ammatissa, on nykypäivänä heidän palkkansakin samalla tasolla. Jos haetaan sitä, että naisvaltaisten alojen ja miesvaltaisten alojen pitäisi olla samalla tasolla, puhutaan paskaa. Naisilla on ihan yhtä suuri vapaus hakeutua korkeapalkkaisille aloille kuin miehilläkin. On täysin oma valinta hakeutua matalapalkkaiseen työhön esimerkiksi lastenhoitajaksi tai taidekasvattajaksi.

Kuvitteleeko joku tosiaan, että vientiteollisuuden palkkataso pitäisi olla myös julkisen alan ammateissa. Taitaa olla melkoista haihattelua, koska kaikki julkisen puolen raha, siis KAIKKI tulee loppupeleissä viennistä, siitä minkälaista vaihdantaa pystymme tekemään muiden kansantalouksien kanssa. Ainoa millä palkkojen tasaaminen onnistuisi, olisi laskea vientiteollisuuden palkkoja. Tämä kasvattaisi yritysten voittoja, mikä pääosin sataisi ulkomaisten omistajien laariin. Hyväkö, ei kai?

Lisäksi kannattaa muistaa, että miehet elävät lyhyemmän elämän kuin naiset, eli tarkasteltaessa koko eliniän palkka- ja eläkekertymää, naiset ovat nyt jo saamapuolella korkeamman totaalipotin saajia kuin miehet.

Hitsaava pilli sentään, tässähän tuli muutama muukin tasa-arvoon liittyvä asia, josta voisin ulista, mutta teenpä sen eri artikkeliin. Juu nääs.

Mainokset

12.06.2009 - Posted by | Talous, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: