Päivän pamaus

*pAm*

Liikennevalvontaa maalla ja vesillä

Ja tarkemmin maalla ja vesillä.

Olin viikonloppuna veneilemässä ja aloin tässä aprikoimaan hassua juttua. Nimittäin poliisi otti minut vesijetillään ”kiinni”, morjesti, jutteli mukavia ja puhallutti. Puhalsin toki nollat. Veneeni on pieni ja kiikkerä, joten ei todellakaan kiinnosta tasapainoilla sillä muuta kuin selvinpäin.

No, kuitenkin tämä tapahtuma herätti minut muistamaan, että myös vuosi sitten venepoliisi puhallutti minut (nollat toki silloinkin ;).

Autolla liikkuessa sen sijaan minut on puhallutettu viimeksi 15 vuotta sitten! Ajan päivittäin valtateillä ja ison kaupungin keskustassa. Veneellä liikun vain noin päivän tai kaksi viikossa.

Taitaa olla niin, että autoliikenteen massa on vain niin valtava, että puhalluttajia ei riitä. Vesillä sen sijaan yksi poliisivene / jetti voi puhalluttaa kaikki näköpiirissään olevat vesilläliikkujat, eikä jonoja synny. Vesillä on siinä mielessä rennompaa muutenkin, että vesiliikennejuopumuksen (”ruorijuoppous”) raja on 1,0 promillea, joka on jo selvä humalatila. No, vesillähän on toki enemmän tilaa ja veneessä on mukavampaa latkia muutama olut kuin autossa. Kunhan vaan ei kovi montaa latki…

Ja vielä pari kuriositeettia:

– Takavuosina (olikohan vielä 1990-luvun alussa) promilleraja vesillä oli 1,5. Eli ihan hyvässä pärdäröölässä sai vielä ajella laillisesti vaikka 10-metrisellä ja 500 heppaisella veneellä jos hulluutta riitti!

– Oli poliisilla hieno Sea-Doon vesijetti. Kulkevat järjettömän kovaa. Tuommoista peliä ei kyllä moni pakene, korkeintaan toinen vesijetti pysyy samassa vauhdissa!

Mainokset

10.06.2009 - Posted by | Liikenne

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: