Päivän pamaus

*pAm*

Jaa ylioppilas? Aha.

Ylhäinen oppilas se vasta onkin systeemi ja arvo. Kumman paljon siihen vielä liittyy glooriaa, vaikka itse tutkinnon arvo on nykyään aika surkea. Motivaatio suorittaa kolmen vuoden lukio on lähinnä saada sellaiset paperit, että pääsee yliopistoon. Taikka huonommassa tapauksessa ammattikorkeaan, näin perinteisesti ajateltuna.

Samalla tulee kerrattua yläasteen asioita. Vaativuustaso lisääntyy oikeastaan vain matematiikassa, jos siis ottaa pitkän matematiikan. Miettimään pistää tarvitaanko nykyisenkaltaista lukiota niin pitkänä, kun se ei itsessään valmista yhtään mihinkään. Mitä nyt lisää vähän yleistietoa. Eikö lukio voisi olla tiiviimpi, vaikkapa 2 vuotta. Tällöin opiskelijat pääsisivät nopeammin sille alalle, josta OIKEASTI alkaa olemaan jotain hyötyä jatkon kannalta.

Kun lukion on käyty ja johonkin päästy jatko-opiskelemaan, kukaan, siis KUKAAN ei opintoihin tai töihin liittyvissä asioissa koskaan kysele lukion arvosanojen tai minkään muunkaan sen aikaisen perään. AMK- tai yliopiston suorituksista saatetaan sentään kysellä, harvemmin tosin niistäkään.

Toisaalta tietysti opiskeluaika lukio mukaanlukien on hemmetin mukavaa ja leppoisaa aikaa. Hiukan keskimääräistä fiksumman ei Suomessa paljon tarvitse niiden eteen ponnistella, eikä sen keskimääräisenkään mitenkään kummoisesti. Voipi vaan olla, että samalla oppii liian helpolle, jos meinaa töihin siirtyä jossain vaiheessa… No, nyt meni OffTopic 🙂

Hyvää viikonloppua yli- ja muillekin oppilaille!

Mainokset

05.06.2009 - Posted by | Koulutus, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: