Päivän pamaus

*pAm*

Hyvinvointiyhteiskunta?

Mikä se on? Nykyään ja jo pitkään, mitä erilaisimpien alojen puhuessa sana esiintyy. Sillä ja sen säilyttämisellä perustellaan milloin mitäkin. Poliitikot vannovat sen nimeen puoluekannasta riippumatta. Meillä kuulemma on jo sellainen ja se pitää säilyttää.

Mutta mikä se on?

Voisiko joku heittää jotakin tiukkoja määritelmiä, mielellään jopa lukuarvoja siitä, millä hyvinvointiyhteiskunnan kriteerit täyttyvät. Ja sitten voitaisiin myös vertailla miten nämä luvut vertautuvat muiden länsimaiden vastaaviin. Toki nyt tilastonikkarit sanovat, että kansantalouksien väliseen vertailuun ei ole pitäviä menetelmiä. Ei varmasti olekaan, mutta karkealla tasolla onnistuu varmasti.

Olisi paljon helpompi yhtyä ”hyvinvointiyhteiskuntaa” haluavien joukkoon ja kannattaa heidän aloitteitaan (siis nyt puhun poliitikoista) kun ensin tietäisi mitä sanalla tarkoitetaan. Jos jotain käsitettä on jauhettu 20 vuotta kertaakaan sitä avaamatta, on sisältö varmasti eri ihmisten päässä aivan erilainen. Olisi aika ottaa tämän pipliaanisiin mittoihin paisuneen sanan sisältö avoimeen käsittelyyn ja perkaamiseen!

Mainokset

04.06.2009 - Posted by | Politiikka, Talous, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: