Päivän pamaus

*pAm*

Air Francen lento

Eilisen kovin uutinen ainakin omasta mielestäni oli Brasiliasta Ranskaan lentäessä kadonnut Air Francen lento. On meinaan käynyt TODELLA harvinaiseksi tilanteet, missä lentokone vain katoaa lennon aikana. Ennenhän näitä kävi enemmänkin, kun inhimillisiin virheisiin oli suurempi mahdollisuus. Lennettiin esim. vuoren seinää päin tajuamatta missä ollaan tai suoraan maahan/mereen vaikkapa sumussa luullen että ollaan turvallisen korkealla.

Nykyään lentokoneissa on niin paljon back upattua elektroniikkaa, että tällaisten onnettomuuksien toteutuminen on käynyt varsin hankalaksi. Edellinen vastaava taisi olla Swissairin lento 1998, joka myös katosi Atlanttin päällä ja myöhemmin todettiin sen pudonneen mereen. Syynä oli oikosulun aiheuttama palo, joka eteni koneen johdoissa piilossa katon sisällä. Palo pääsi niin pahaksi, että se sai tuhottua koneen järjestelmiä tarpeeksi, jotta sen hallinta kävi mahdottomaksi. Mutta tämänkin jälkeen tehtiin paljon muutoksia, jotta vastaava ei olisi mahdollista.

Nyt viimeisin tapaus on tietty täyttä arvailua. Mutta ehkä on mahdollista, että koneeseen iski niin voimakas salama, että se kyykisti koneen sähköjärjestelmät ja mahdollisesti pilotitkin. Tämä varmaan selviää aikanaan.

Jokainen lennolle lähtevä voi olla kuitenkin varsin rauhallisin mielin. Maantiellä liikkuminen on edelleen moninkertaisesti vaarallisempaa kuin lentäminen, mitataan miten päin tahansa. Jos siis uskallat maantielle, uskallat myös lentokoneeseen ja varsin rauhallisin mielin 🙂

P.S

Miksei kukaan missään ehdottanut, että UFO kaappasi koneen. Yleensä nämä korkealentoiset teoriat pukkaavat jossain vaiheessa kun tällaista tapahtuu…. Jos reitti olisi kulkenut Bermudan kolmion kautta, olisi nämä teoriatkin ehkä kaivettu esiin…

Mainokset

02.06.2009 - Posted by | Liikenne

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: