Päivän pamaus

*pAm*

Liikennevaloissa autolla

Helppoa eikö?

No ei. Pari pointsia alkanut häiritsemään kun vaihteeksi ajellut enemmän kaupungissa autolla. Olen nämä kyllä huomioinut aiemminkin, mutta jännä juttu on se, että mitään kehitystä ei tunnu tapahtuvan. Nämä kun opittaisiin niin sujuisi liikenne paljon paremmin ja vihreillä mahtuisi enemmän autoja valoista … ja pysyisi lyhytpinnaisillakin pipo kuivempana.

  • Kun ajat jonoon joka seisoo liikennevaloissa, aja autosi 0,5 – 1 metrin etäisyydelle edellä olevasta autosta. Siis EI noin viiden metrin etäisyydelle kuten monilla tuntuu olevan tapana. Jonosta tulee tuplasti pidempi, jos jätetään hirveitä välejä siihen. Joskus tekisi niitata väliin, kun tyypit jättävät auton pituisia aukkoja jonoon. Ja jos ei osaa arvioida autonsa ulottumia ja kuinka pitkälle etu- tai takapää yltää, niin takaisin autokouluun.
  • Etenkin jos olet ensimmäisenä jonossa, niin laita ykkönen silmään ENNENKUIN valo vaihtuu vihreäksi.
  • Ja sitten kun se vaihtuu niin lämiskää lattiaan! Valoista kuuluu lähteä ripeästi, jotta mahdollisimman moni auto ehtii läpi. Tämä ei ole kalustokysymys,  jokainen auto kiihtyy ykkösvaihteella ripeästi.
  • Kaksi viimeistä kohtaa on huomattavasti helpompia automaattivaihteisella autolla, jota suosittelen, jos on alkanut liikkeet hidastumaan.

Kiitos.

Mainokset

01.06.2009 - Posted by | Liikenne

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: