Päivän pamaus

*pAm*

Palkkakuoppalaiset

On ammatteja, joista mielestäni maksetaan laittoman pientä palkkaa. Siis varmasti laillisesti, mutta ei mene järkeen ei. Kaksi esimerkkiä, tasapuolisesti nais- ja miesvaltaisilta aloilta:

  • Siivooja. Palkat yleisimmillään noin 1500e/kk. Tästä sitten toki verot pois. Ja vuokra. Ja ruoka. Ei paljon naurata noiden jälkeen. Jossain kusee, kun töissäkäyvän ihmisen elintaso on lähellä kattoon syljeskelevää vapaa-eläjää. Joko siivoojien palkat ylös tai sossu/työkkärikorvaukset alas. Nykyinen tilanne ei voi jatkua, menee oikeustaju perkele! Ja funtsi-kaapa kuinka tärkeää työtä siivoojat tekevät. Koko elinympäristömme jokapäiväinen viihtyisyys on heidän ansiotaan. Lisäksi he huomaavat korjattavat asiat ja paljon muuta.
  • Kuorma-auton kuljettaja. Palkat noin 1700-200e/kk. Ja nyt puhutaan porukasta, joka luotsaa mihin tahansa vuorokaudenaikaan pahimmillaan 60 tonnia painavia, 25 metriä pitkiä maantiejunia!!! Voipa löytyä jokunen duuni, missä vastuu on pienempi, mutta palkka helvetin paljon suurempi. 60 tonnin painoa havainnollistaa se, että kun lentää esim. Boeing 757 koneella etelään, sen paino on noin 90-100 tonnia lentoon noustessa. Yleiseen käsitykseen kuuluu, että vastuun kasvaessa kasvaa myös palkka. Rekkakuskit ovat näköjään joutuneet epäonnekseen poikkeukseksi tähän sääntöön. Yyber-respektit kaikille heille, jotka tekevät tätä vaativaa ja vastuullista työtä. Voisi olla Suomessakin paikallaan joskus vähän muistuttaa asiasta ja jättää Scaniat, Volvot ja Ivecot hörisemään aamuruuhkaan vaikka vartiksi paikoilleen…. Kyllä härskisti ovat palkkaansa vedättäneet vastaavin keinoin muutkin logistiikka-ammattilaiset, kuten ahtaajat, lennonohjaajat ja lentäjät!
Mainokset

29.05.2009 - Posted by | Liikenne, Talous, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: