Päivän pamaus

*pAm*

Projektinkusemat

Eilen uutisoitiin, että AKE (Ajoneuvohallintokeskus) on ryssinyt tietojärjestelmäprojektinsa niin että heilahtaa. Budjetti ylittynyt tuplasti, ja vieläkään ei ole valmista. Aikataulun kusemisesta ei kannata edes mainita. Miten tällaisiin suorituksiin edes päästään? Ihmettelen, jonkin verran IT-projekteja tuntevana. Kysymyksiä nousee:

  • Millä tasolla tilaajan (AKE) valvonta projektin etenemisestä on ollut? Todennäköisesti kuunneltu kahvin juonnin ohessa hyviä syitä miksi viivästyy ja sanottu että selvä.
  • Jos tarkoitus ei ole olla kirjata ja seurata koko maailman ajoneuvoja ja niiden kuljettajia ja vielä reaaliajassa, tällainen mammuttiprojekti ei pitäisi olla mahdollinen. Onko määritykset tehty tarkasti? Onko ne jäädytetty?
  • Onko edes nähtävissä, että järjestelmä valmistuu tarkoitetun mukaisena koskaan, vai joko se elää omaa elämäänsä paperilla? Eli siis toteutus on jäänyt jälkeen uusista tarpeista ja homma ei valmistu koskaan?

Enpä tiedä mistä johtuu, mutta kädetystä on tapahtunut tilaajan ja toimittajan puolelta ja reippaasti. Toivottavasti molemmat oppivat. Vuonna 2009 ei enää saisi IT-projekteja kusta noin lahjakkaasti, koska paljon on opittu. Kyseessä ovat projektityön vaativimmat hankkeet, koska informaation määrä on paljon suurempi kuin vaikkapa talon rakennuksessa, mutta tämän hallintaan on nykyään jo välineet. Kunhan löytyy osaamista, tahtoa ja kurinalaisuutta.

Tarvittaessa on löydyttävä kykyä myös potkia perseelle.

Mainokset

28.05.2009 - Posted by | Talous, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: