Päivän pamaus

*pAm*

Poskipaskoja ilmastonmuutoksesta

Voi herranjuukeli sentään – mielellään etsisin muita aiheita mistä kirjoittaa kuin ilmastonmuutos, mutta nyt on taas ammuttu aivoa propagandalla viime päivinä niin terävillä kakkanuolilla, että pakko on hiukan avautua:

 

  • Olin junassa. Saavuttaessa Helsinkiin alkoi näytöissä pyörimään VR:n mainos, jossa julistetaan: ”Ilmastonmuutos on tosiasia” – ”Se johtuu ihmisen ilmakehään päästämästä hiilidioksidista”. Noniinn… tässä sitä taas mennään. Väite 1 on totta ja tulee aina olemaan niinkauan kun maapallolla asustamme. Ilmaston on aina muuttunut voimakkaastikin kylmempään ja kuumempaan, riippumatta siitä onko täällä ihminen ollut tai ei ja tekemässä yhtä tai toista. Toinen väite onkin faktana esitettynä täyttä paskaa. Hiilidioksidi ON kasvihuonekaasu ja vaikuttaa ilmastoa lämmittävästi. Mutta tehokkaampi kasvihuonekaasu on esimerkiksi vesihöyry, ja sitä on ilmakehässä jumalattoman paljon enemmän kuin hiilidioksidia. Ja sen kiertoon ihminen ei vaikuta. Lisäksi ilmastoon vaikuttavat maan kierorata auringon ympäri, maan asennon vaihtelut, aurinkokunnan kiertorata galaksissamme, kosmiset säteet, auringon aktiivisuus jne. Jokainen tajuaa, että näihin ihminen ei voi vaikuttaa. Näitä asioita ei myöskään vielä tunneta tarkasti liittyen ilmastoon. Ilmasto muuttuisi suuntaan mihin se on muuttumassa, vaikka emme heti huomisesta lähtien päästäisi ilmaan grammaakaan hiilidioksidia.
  • Nousin bussista. Bussin perässä lukee ”Kirkastetaan Tampereen taivas”. Ja liittyi jotenkin paikallisiin ilmastotalkoisiin. Tässä huomaa heti lauseesta, että on taas menneet puurot, vellit ja monet muutkin iloisesti sekaisin. Varmasti ollut joku vanhempi henkilö suunnittelemassa lausetta, kun rinnastaa Co2 -päästöt good ol rikkipäästöihin ja muuhun paskaan, joka todella tummensi taivaan – siis hiukkaspäästöihin. Näitähän ei ole ollut enää aikoihin, ja hiilidioksidi ei ilmaa sumenna, kun sattuu olemaan kirkas, näkymätön, mauton ja hajuton kaasu. Voi pyhä yksinkertaisuus.
  • Katselin televisiota. Siellä ruotsalainen ekojeesus julisti, että vuonna 2020 (siis 10 vuoden päästä!) ei lennetä enää lentokoneella. Olisi pitänyt ottaa talteen ja katsella 10 vuoden päästä, vaikka lentokoneessa matkalla johonkin kauas! Ei mitään realiteettien tajua näillä henkilöillä, jotka ovat ottaneet hiilidioksidin vähentämisen lähes uskonasiakseen. Kaveri ehdotteli C02 -korttia, jonka kiintiön jokainen saisi vuodessa käyttää ja se vähenisi vuosittain. Joo varmasti tulee toteutumaan. Toisekseen lentäminen on niin tärkeä osa liikennettä (ja by the way aiheuttaa alle 10% Co2 päästöistä), että se todellakin tulee jatkumaan. Jos perinteinen kerosiini menee pannaan, niin suihkumoottoreille kelpaa kyllä synteettisestikin valmistetut polttoaineet, vaikkapa puujätteestä tai mistä tahansa maatuvasta valmistetut. Lupaava on myös prosessi, missä levät tuottavat öljyä ja siitä saadaan öljypohjaisia polttoaineta. Ja meriin mahtuu levää aika reippahasti – tästä olenkin aiemmin kirjoittanut.

Huh johan helpotti päästellä vähän kaasuja 😉 Montakohan grammaa hiilidioksidia puhkuin ulos tätä henkessäni kirjoittaessa… 😉

Mainokset

22.05.2009 - Posted by | Energia, Globaalit ilmiöt, Liikenne, Ympäristö

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: