Päivän pamaus

*pAm*

Ruokajonot, lama ja köyhyys

Nälkäjonot kuulemma kasvavat kun ihmisiä joutuu työttömäksi laman rankaisiessa. Ruokaa jakavat ainakin seurakunnat, ja ruokaa tulee vanhenevista tuotteista kaupoilta ja myös EU:lta ruoka-apuna. Toki jonot voivat kasvaa, kun taloudellisesti tiukalla olevat ihmiset hakeutuvat niihin. Se ei kuitenkaan merkitse sitä, että he nääntyisivät nälkään jos ei ilmaisen ruoan jakoa olisi järjestetty. Eivät he nääntyisi. Mutta ilmaista ruokaa hakemalla heillä jää rahaa enemmän muihin hyödykkeisiin, kuten vaatteisiin, lehtiin, kahviin, alkoholiin, matkapuhelimiin, tupakkaan jne. Siis kaikkeen, mitä EI jaeta ilmaiseksi.

Myös toinen ilmiö on tuttu kansantaloustieteestä. Jaatpa mitä vaan ilmaiseksi, niin sille löytyy ottaja todellisesta tarpeesta välittämättä. Itse en viitsi hakeutua varta vasten leipäjonoihin, koska minulla on toistaiseksi ollut rahaa hakea juuri tarvitsemani tuotteet kaupastakin. Mutta jos vaikka työmatkaa kävellessäni eteen osuisi ruuanjakopiste, niin totta hemmetissä kelpaisi ilmainen ruoka! Myöhemmin sitten katsoisin teenkö sillä edes mitään. Varmaankin ainakin osan söisin, ja näin rahaa säästyisi minullakin sitten johonkin muuhun.

Leipäjonojen pituus on siis paljolti kiinni myös siitä paljonko ruokaa ilmaiseksi jaetaan! Ja siellä olevat ihmiset eivät pakosti ole taloudellisesti minkäänlaisessa ahdingossa sen suhteen, etteikö olisi rahaa ostaa ruokaa.

Hyvää leipää!!

Hyvää leipää!!

Mainokset

21.05.2009 - Posted by | Talous, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: