Päivän pamaus

*pAm*

Nukkumisen autuus

Krooh ja pyyh. Se se on elämää! Elämäntilanteista toiseen, yksi asia säilyy aina yhtä mukavana ja edullisena harrastuksena, eli nukkuminen. Olen pyrkinyt pitämään 9 tuntia optimina nukkuma-aikana per vuorokausi, ja siis toki putkeen. Se on riittävä määrä unta, jotta aivo saa hyvin ’defragattua’ itsensä yön aikana ja on taas aamulla iskussa. Sama aika näyttää olevan passeli myös fyysiseen palautumiseen.

Jos nukkuu enemmän, on seuraavan päivän helposti vähän tokkurassa. Jos taas vähemmän, on tilanne vielä pahempi ja pilkkiminen ja aivojen toiminta noin 60% tehoilla on varmaa. Toki 9 tunnin optimi koskee vain minua, ja yksilökohtaiset vaihtelut ovat suuria.

Kaikkien kannattaisi kuitenkin nukkua yönsä oman ’unipotiminsa’ mukaan, koska unen puute on suuri terveysriski, josta ei paljon puhuta. Ennemminkin ihaillaan ihmisiä, jotka nukkuvat 5 tuntia yössä tms. Tällaisia yksilöitä toki on, mutta jos normaalin unen määrän tarvitseva ihminen alkaa näitä tavoitella, niin huonosti käy. Unen puute laskee älyllistä suorituskykyä, nostaa kehon tulehdusarvoja ja rasittaa sydäntä. Pitemmän aikavälin vaikutuksista ei vielä edes tiedetä.

Joten sängyt kuosiin ja unta palloon!!! Se on nautinto jos mikä joka kerta, eikä maksa mitään.

Mainokset

20.05.2009 - Posted by | Yleistä läpiskää

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: