Päivän pamaus

*pAm*

Leviävä laama

Talojen rakentajat ovat kuulemma varovaisia ja kusi sukassa suunnitellessaan taloaan. Näin kuulin eilen uutisista, ja uutisiinhan pitää aina luottaa. No sarkasmi OFF, tämä varmaan piti paikkansa.

Tuli kuitenkin mieleen, että mistähän syystä taloa rakentavat alkavat hinnaamaan taloudellisen slumpin takia neliöiden määrää, jos nousukaudella tehtiin isompia. Taloa rakentavien taloudellinen tilannehan on pakko olla varmalla pohjalla, siis ainakin kaksi töissä ja palkka juoksemassa. Ei sitä muuten taloa rakennella. Eli siis heitä ei ole talouden hiipuminen koskettanut ainakaan negatiivisesti, ennemminkin positiivisesti, koska rakennustarvikkeiden ja työn hinta on laskenut.

Tältä pohjaltahan pitäisi siis tehdä entistä suurempia! Siis niiden, joilla on mahdollisuus ylipäänsä rakentaa. Vai onko orastava lama tuonut järjen ihmisten päähän, eli rakennetaan vain senverran, kuin on tarvetta. Tämä taas tarkoittaa sitä, että nousukaudella tehtiin liian isoja taloja ihan vain yleisen tilanteen innoittamana. Ovatko ihmiset näin idiootteja? Jotenkin toivon, että eivät ole.

Jos nyt itse rakentaisin talon, tekisin siihen kovan kilpailuttamisen jälkeen mieluummin hieman extraa, kuin alkaisin tekemään vähemmän kuin tarvetta on. Tai panostaisin enemmän pihaan tai tekisin isomman autotallin tms. Joka tapauksessa jos tuollaiseen projektiin lähtee, on talouden oltava varsin varmalla pohjalla, ja tulevaisuuden näkymienkin osalta jokseenkin suurella todennäköisyydellä. Kai kaikilla on? Onhan?

Ei vissiin, koska etuovi.com myy ja on aina myynyt puolivalmiita taloja, eli rahat on loppuneet…

Mainokset

14.05.2009 - Posted by | Talous

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: