Päivän pamaus

*pAm*

Tekniikka pettää!!!

Eilen jäi blogit postaamatta, koska viikonloppuna tietokoneeni otti ja hajosi. Tästä syystä viivettä voi olla myös jatkossa, kunnes saan korjattua sen. ’Vastahan’ se oli noin 3 vuotta vanha, eli vissiin tietokoneiden aikajanalla historiallinen rotisko.

Käyttötarpeeseeni se kuitenkin riitti vallan mainiosti, koska pelaamiset hoidan Playstation 3:lla. Ainoa missä olisi tarvinnut lisätehoa, oli 1080p teräväpiirtovideoiden toisto. Niihin se kuukahti. Mutta ei nyt silti olisi hajota tarvinnut! Itselleni ja lähipiiriin on muutenkin viime aikoina osunut levyrikkoja ja muuta suht tuoreen tekniikan leviämistä. Laatu on nähtävästi aivan ala-arvoista nykyään ja tuotteiden elinkaareksi oletetaan noin 3 vuotta.

Tietotekniikassa sen voi vielä jotenkin ymmärtää, koska tekninen kehitys jättää vanhemman hardiksen turhaksi. Mutta kun puhutaan tavaroista kuten porakone tai oven lukko, ei pysty tajuamaan alkuunkaan. Molemmista on esimerkkejä. Pappavainaani sai joskus 70-luvulla lahjaksi Black&Decker porakoneen, joka oli pirun kovalla käytöllä ja toimii edelleen. En jaksa uskoa että nykyiset muovikoneet kestäisivät vuottakaan moista käyttöä.

Lukkomestarin kanssa juttelin myös, kun meiltä hajosi ovesta lukitusmekanismi. Hänen mukaansa 80-luvulla tehdyt Abloyn systeemit toimivat edelleen ongelmitta, kun taas uudempia saa olla korjaamassa vähän väliä.

Eihän tämmöistä laadun pakitusta voi sietää!! Nyt olisi tilausta oikeasti kestäviä kestokulutushyödykkeitä tekeville valmistajille. Saisi maksaa aika paljon enemmänkin kuin romut, niin kaupaksi menisi.

Mainokset

12.05.2009 - Posted by | Tuotteet ja kuluttaja

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: