Päivän pamaus

*pAm*

Turkiye teşekkürler

Eli kiitos Turkki. Nyt on viikon reissu Turkkiin heitetty ja olipas mukavaa. Pitkälti eurooppalaistahan meno ja muu on, mutta selvästi on havaittavissa erilaisiakin piirteitä. Etenkin ihmisten käyttäytymisessä ja lehtien kirjoitusten tyylissä. Ja tietenkin siinä, että kirkkojen sijasta on enimmäkseen moskeijoita ja minareetteja. Myös nykyisen Turkin valtion perustaja Mustafa Kemal Atatürk on oikeasti melko pyhänä pidetty henkilö.

Yksi hauska uusi ilmiö minulle oli Turkkilaiset B-luokan elokuvat, jotka ovat jo niin huonoja, että ne ovat aivan loistavia. Esimerkiksi klassikko ’Dünyayı Kurtaran Adam’, joka on eräänlainen Star Wars, tosin siihen on lainattu aineksia monesta muustakin sci-fi leffasta ja paljon muuta. Kannattaa tsekata jos on Sci-Fi B-leffojen ystävä, minuun iski ainakin. Leffan voi katsoa täältä:

http://video.google.com/videoplay?docid=-7069307816427160377

Yksi vakavampi juttu mikä tuli matkalla mieleen on sanonta ’Yhteiskunnan sivistys näkyy suoraan siitä miten se kohtelee vanhuksiaan’. Tämän mittapuun mukaan Turkki on Suomea sivistyksessä edellä hurjasti. Siellä vanhoja ihmisiä aidosti kunnioitettiin, huolehdittiin ja autettiin joka tilanteessa. Toki Turkilla on paljon länsi-euroopan maista oppimistakin, mutta se on toisen artikkelin paikka.

Vaikka Turkissa oli tosi kivaa (ja lämmöt noin 23-25) on kyllä, mukava olla takaisin keväisessä Suomessakin,  nyt se kevät viikon aikana tuli tännekin!

Mainokset

05.05.2009 - Posted by | Yleistä läpiskää

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: