Päivän pamaus

*pAm*

Suomettumisen kauniit muistot

Joku ehdotti suomettumisen museota! Olikohan Sofi Oksanen? Loistava idea!!! Tämä Suomen aikakausihan piti sisällään suorastaan hersyvän hauskoja asioita nykysilmin katsellen. Kaikki aiheeseen liittyvät puheet mitä pidettiin, niihin repeäisi nykyään varmaan totaalisesti. Koko jumalaton kulissi oli naurettavuudessaan jotain uskomatonta. Ja se, miten tavallinen kansakin jotenkin oli siinä mukana. Tuon aikakauden asenteet ovat varsin syvään porattuna edelleen vanhemman (noin yli 40v) ikäpolven päihin.

Itse olin tuohon aikaan valitettavasti lapsi, joten hersyvimmät muistot jäi kokematta. Jotain jäi kuitenkin 80-luvulta mieleen. Muistan, olisiko ollut kolmannella luokalla kun luin maantiedon kirjaa missä käsiteltiin Neuvostoliiton taloutta. Olipahan ihanan värittynyttä tarinaa! Mahtaisikohan tuon kirjan vielä jostain löytää. Siinä kerrottiin, kuinka Neuvostoliitossa maatalouden ja teollisuuden tuotantomäärät kasvavat kasvamistaan. Ympäristö ja ihmiset voivat hyvin. Kuvat olivat hienoja ja uljaita.

Joopa. Ja oppikirjojahan pitää uskoa. Toki uskoin minäkin. Mutta täyttä paskaahan tuo oli, totuus oli melko tarkkaan päinvastainen. Nyt tuo toki naurattaa, mutta onhan se pelottavaa kuinka suuressa valheessa silloin elettiin. Missähän valheessa elämme tällä hetkellä? Sitä sopinee itse kunkin välillä miettiä.

Mainokset

22.04.2009 - Posted by | Politiikka, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: