Päivän pamaus

*pAm*

Pipi amppari

Ampiaiset nuo luonnon yyber hyödylliset pörisijät ovat olleet jokusen aikaa niinsanotusti kusessa. Joukkokuolemia on tapahtunut paljon, ja kukaan ei ole keksinyt miksi. Tämä ei ole sinänsä pikkujuttu, että ampiaiset ovat moniin muihin hyönteisiin verrattuna helvetin tärkeitä elukoita. Ampiaiset pölyttävät kasveja imiessään niistä mettä, ja tämä prosessi on monille kasveille elintärkeää lisääntymisen kannalta.

Ampiaisten joukkokuolemien syyksi kerettiin vuosikaudet veikkailemaan joko ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta (joka ei näy olevan edes ihmisen aiheuttama) ja erilaisia kemikaaleja. Normityyliin ilman tutkimista lähti taas siis tämä länsimaisen ihmisen itseruoskinta liikkeelle… mutta se on toinen asia.

Nyt kuitenkin tutkijat ovat löytäneet joukkokuolemien syyski yksisoluisen loiseläimen perkeleen. Tämä on huojentava tieto ampiaisille, ja sitä myötä kasveille ja ihmisillekin. Ampiaiset voidaan nimittäin lääkitä tätä loista vastaan antibiooteilla! Tämä helpottanee ampiaisten tilannetta pahimmissa tapauksissa, tosin on toivottavaa että tämä lääkitys ei ole jatkuvaa, koska sen myötä tulee jossain vaiheessa vastustuskykyinen loiseläin…

Mutta hyvä näin! Ei muuta kun hyvää kesää ampiaisille! Ja katsokaakin ettette mene tappamaan näitä tuiki tärkeitä eläimiä, ettekä anna lapsiennekaan niitä hätistellä. Ampiainen ei edes pistä ihmistä jos sitä ei härnää.

Mainokset

21.04.2009 - Posted by | Ympäristö

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: