Päivän pamaus

*pAm*

Viinasen viisaudet

Pirulauta eilen tuli edellisen laaman aikana 1990 -luvun alussa valtiovarainministerinä toimineen Iiro Viinasen haastattelu. Haastattelu oli tehty oikein pitkällä kaavalla, ja sitä oli ilo seurata. Olin melkein kuin puulla päähän lyöty, kun ruudussa puhuu ministerinä toiminut mies ja sanoo niinkuin asiat on. Ei kiertele tai kaartele. Ei tarkkaile puhettaan siltä kannalta, että miellyttää kaikkia tai on poliittisesti korrekti. Toki hänen ei enää tarvitsekaan, mutta harva puhuisi suoraan hänenkään asemassaan. Oli erittäin virkistävää!

Ja suoran tyylin lisäksi mies puhui asiaa. Olisi varmasti kustannuksiinsa nähden erittäin kannattava sessio, jos Viinanen ottaisi nykyisen valtionvarainministeri Kataisen muutaman päivän leirille ja sanoisi, että ’Kattos ny poika…’ ja keskustelisivat miten kuralla asiat olivat 90-luvulla ja miten kuralla nyt. Tuollaista kokemuspääomaa mitä Viinanen omaa, ei saisi missään nimessä jättää käyttämättä!

Ja vähän asian vierestä – joka alueella tulisi keskustelukultuurissa päästä jo eroon liiasta väistelystä, poliittisesta korrektiudesta ja mielipiteiden peittelystä. Se estää keskustelun ja väittelyn, ja asioiden todellisen selvittämisen. Koskee niin poliitikkoja kuin yritysjohtajiakin, mutta myös ihan tavallisia kansalaisiakin. Emme kai halua, että kohta kaikki julkiset puheenvuorot ovat tasaista tuubaa ja teatteria kuin F1-kuljettajien kommentit. Puhetta tulee, mutta oikeasti ei sanota mitään ja sanojen todellinen informaatioarvo on lähellä nollaa.

Mainokset

16.04.2009 - Posted by | Politiikka, Talous, Yleistä läpiskää

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: