Päivän pamaus

*pAm*

Työttömyys ja töiden kelpaaminen jatkossa

Kenkä viuhuu jälleen ja porukkaa jää työttömäksi. Ei vielä kovin dramaattisesti, mutta lomautettuja on sitäkin enemmän kotona mietiskelemässä kuinka tässä mahtaa käydä. No, asiahan on niin että työt ei tekemällä lopu ja maailma ei valmiiksi tule. Töitä olisi Suomessakin tarjolla jumalattomasti useammalle, kun pääsisimme edes osittain eroon tästä nykyisin hallitsevasta itsepalvelun kulttuurista!

  • Mene baariin. Pöydässä saa istua vaikka maailman tappiin, kukaan ei tule ottamaan tilausta. Pöytiin tarjoilu kehiin niin johan työllistyy lisää porukkaa. Ja vaikka senverran veroja alas, että tuotteet eivät kallistu.
  • Ravintolassa – valtaosassa on rullakot, joihin likaiset astiat pitää itse viedä, ja joissakin paikoissa jopa lajitella lautaset, haarukat ja veitset ja roskat eri paikkoihin. Ei perkele, nämä pitää jättää pöytään josta henkilökunta hakee. Saa jopa hinta puolestani nousta jotta tämä pelaa!
  • Jakelu- ja roska-autot. Yksi ukko kabiinissa hoitaa ajamisen, vekslaamisen, purkamisen ja lastaamisen. Mihin ovat hävinneet apumiehet! Yksi ajaa, yhdessä lastataan, apumies purkaa ja auttaa viittomalla ahtaissa paikoissa. Turvallisempaa, nopeampaa, ja työllistävämpää. Miksi näin ei voida toimia?
  • Kaupassa. Vaikka ostaisit painavia rakennustarvikkeita, ne pitää itse raahata autolle ja pakata. Saati ruokakaupassa. Ei ole kukaan pakkaamassa kasseja nopeasti ja ammattitaitoisesti. Tämä olisi hyvää tienestiä esim. teineille.

Noita pitäisi alkaa kehittää eteenpäin. Muuten meillä on parin vuosikymmenen päästä tilanne, jossa 1/3 porukasta on eliittiä joilla on hyväpalkkainen työ (kantasuomalaisia) ja hirveät verot, 1/3 joka on työttömänä kun ei kaikki hommat kelpaa (kantasuomalaisia) ja 1/3 joka tekee kaikki palvelualan työt (siirtolaisia). Ei kuulosta kovin tehokkaalta tai mukavalta yhteiskunnalta fiilikseltään moinen. Muutosta tarvitaan.

Kuka tämän itsepalveluyhteiskunnan keksi tai aiheutti alun alkujaan?! Kyllä 1950- ja 60-luvuilla kuulemma vielä täälläkin palvelua sai!

Mainokset

03.04.2009 - Posted by | Talous, Tuotteet ja kuluttaja, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: