Päivän pamaus

*pAm*

Ilmastopelottelua

Ihmiskunta paistuu!!! Suunnilleen tällaista läppää tulee jo, viimeksi tänään hesarin pääkirjoituksen vieraskynässä (Petteri Taalas).

Siinä hän toistelee jo satoihin kertoihin kuullut IPCC:n ennusteet. Ja tässä tärkeä sana heti: ENNUSTE. Nyt puhutaan tietokoneiden eri arvoilla tuottamia ennusteita. Muuta arvoja, niin ennuste on ihan toinen.

Tosiasia on, että ihminen ei tunne ilmastosysteemiä ennustaakseen sitä varmasti edes viikon päähän, saati sadan vuoden päähän! Systeemi on kaoottinen ja muuttujia on valtavasti.

  • Kannattaa näitä juttuja kuunnellessaan muistaa, että maapallolla on ollut aikoja, jolloin hiilidioksidia on ollut ilmakehässä huomattavasti nykyistä enemmän.
  • On ollut nykyistä lämpimämpiä aikoja, ja kylmempiä (jääkaudet)
  • Ilmastoon vaikuttaa varsin moni muukin asia kuin hiilidioksidi, kuten veden kierto, maapallon radan vaihtelut, auringon aktiivisuus, kosmiset säteet (vaikuttavat pilvien muodostukseen).

Lisäksi muutama hassu pointti ihan viime ajoilta, joita nämä pelottelijat eivät KOSKAAN mainitse:

  • Maapallon kokonaislämpötila on laskenut vuoden 1998 jälkeen joka vuosi satelliittimittausten mukaan
  • Etelämantereen jääpeite KASVAA enemmän kuin ennen tällä hetkellä. Siihen verrattuna on täysin marginaalista paljonko sitä reunoilta tippuu mereen.
  • Jäämeren jääpeitemittauksissa oli ESPANJAN KOKOINEN virhe alaspäin
  • Tällä hetkellä tutkitaan ilmiötä Atlanttilla, joka näyttäisi olevan kuin maapallon oma termostaatti – liika lämpö pääsee avaruuteen
  • Jääkairausten mukaan hiilidioksiditason kasvu tapahtuu lämpötilan nousun JÄLKEEN eikä ennen kuten nyt väitetään. Syitä kasvavaan lämpötilaan on siis muitakin
  • Vallitsevasta teoriasta EI OLE YKSIMIELISYYTTÄ tiedeyhteisössä, ja vaikka olisikin tiede ei ole huutoäänestystä.

Summa summarum – keskustelu ja tutkimusalue on hemmetin mielenkiintoinen. Mutta valtamediassa aiheesta jaettava tieto on hurjan yksipuolista. Jokaisen kannattaisi perehtyä tutkimusalueen laajuuteen ja moniin muihinkin tosiasioihin ja teorioihin ennenkuin tuntee itsensä maailman pahimmaksi tuhoajaksi kun syö viipaleen juustoa.

Mainokset

26.03.2009 - Posted by | Uncategorized

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: