Päivän pamaus

*pAm*

Opiskelijoiden tehot

Virkkunen haluaa opiskelijat nopeammin opiskelemaan ja sieltä töihin. On kuulemma erikoisen paljon opiskelijoita, joiden opiskeluun käyttämä viikkotyöaika on vain 20 tuntia. Siis 4 tuntia per arkipäivä.

Mielestäni tuo on ihan keskimääräinen arvo. Ja nämä ovat vain keskiarvoja. Hommaan johon toisella menee 2 tuntia, toisella menee 6 tuntia. Lisäksi jo maisteriksi valmistumisen tavoiteaikana pidetään viittä vuotta, tuolla tuntimäärällä pääsee siihen varmasti eikä tee edes tiukkaa. Jos on fiksu, niinkuin onneksi edelleen suuri osa yliopistoon hakevista on vaikka sisäänottomäärät takavuosina kasvoivatkin melko reippahasti. Nyt puhun yliopisto-opinnoista, koska niistä minulla on itselläni kokemusta.

Tottahan on, että jos fiksu opiskelija laittaa opisekluihin saman tuntimäärän kuin työelämässä, niin maisteriksi valmistuu kahdessa tai kolmessa vuodessa. Mutta missä välissä sitten biletetään. Sehän on kuitenkin varsin keskeinen osa opiskeluaikaa. Jos kaikki opiskelisivat täysillä 2 vuotta, tuloksena olisi fakki-idiootti maistereita, jotka luulevat tietävänsä kaiken mutteivat osaa mitään. Jo nyt työelämässä pitää opetella lähes kaikki kun koulusta tulee, jotain pohjaa ja eväitä saa toki opinnoista.

Löysä ja siten mukava opiskeluelämä on toki mahdollinen ongelma yksilölle itselleen, koska työntekemisen tahdin tiukkuus voi olla alkuun kova. Ja pomoina saattaa todennäköisesti olla old school ’management by perkele’ -tyyppejä, joihin nykyisillä kolmekymppisillä ja sitä nuoremmilla ei ole minkäänlaista henkistä otetta tai yhteyttä. Mutta se on toisen jutun paikka se…

Mainokset

25.03.2009 - Posted by | Talous, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: