Päivän pamaus

*pAm*

No more iloista tulitusta

Meinaavat kieltää ilotulitteet lähes kokonaan. Jäljelle jäisivät pienet padat, ehkä raketitkin. Kaikki muut kuten miniraketit, roomalaiset kynttilät ja jopa pienet papatitkin kiellettäisiin. Linjaus on tarkoitus olla koko EU:n laajuinen. Tähän suuntaanhan on menty Suomessakin, monena perättäisenä vuonna on kiellettyjen tuotteiden määrää lisätty. Homma alko jo 90-luvun puolivälin jälkeen, kun suuret paukut kuten tykinjysyt ja isot kiinalaiset (jotka eivät nyt kovin isoja edes olleet) kiellettiin.

Tässä mennään taas sen kaavan mukaan, että muutama idiootti kun väärinkäyttää ilotulitteita, niin ne kielletään kaikilta. Sama homma on alkoholipolitiikassa, pieni porukka kun juo itsensä hengiltä ja riehuu humalassa, niin alkoholituotteiden hintaa nostetaan kaikille.

Itse pystyn kyllä elämään ilmankin ilotulitteita, koska eipä niitä ole paljon viime vuosina tullut ammuttua. Mutta itse tuo kielto- ja rajoituslinja ratkaisuna kaikkeen ärsyttää. Mihin tämä johtaa? Mikä on enää ylipäätään sallittua 30 vuoden päästä. Onko seuraavana kieltolistalla vaikka ranskalaiset perunat ja pihvit kun ovat rasvaisia ja liiallisesti käytettynä vaarallisia terveydelle.

Joskus voitaisiin liikkua toiseenkin suuntaan ja luottaa kansalaisten harkintaan. Ja jos on pöljä ja kärsii, niin sitten niin on oleva. Niinhän se evoluutio menee, pässeimmät karsiutuvat pois joukosta.

Mainokset

23.03.2009 - Posted by | Tuotteet ja kuluttaja, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: