Päivän pamaus

*pAm*

Ritz, Rätz ja Brätz

Äitii täällä on rätsejä!! Tai jotain sinnepäin kuulin kerran lelukaupassa. No, pitihän sitä itsekin katsoa mitä ovat moiset ’Rätsit’, jotka niin tuntuivat tyttöä kiinnostavan. No, ne olivat sellaisia isopäisiä mutta melko pienikokoisia nukkeja, joita voi pukea, kammata ja meikata. Khuul.

Asia tuli mieleeni kun Barbie täytti hiljattain 50 vuotta. Barbiehan on saanut vuosikymmenten varrella paljon kritiikkiä etenkin naisasiajärjestöiltä, että se antaa tyttölapsille väärän kuvan ja mallin naisesta. No, mitenkä tuon nyt ottaisi. Kyllähän Barbie on melko perkeleen luomu verrattuna näihin humanoideja muistuttaviin Bratzeihin! Onhan Barbie toki nätti, pitkä ja laiha, mutta muuten ihan ihmisen näköinen 😉 Ei Barbiella ole edes suuria tissejä minkä olen senkin joskus kritiikiksi kuullut, vaan ihan normaalin kokoiset rinnat. Ja muutenkin, olisiko sitten kaikki hyvin jos lasten suosituin nukke olisi ruma, lyhyt ja lihava? Sittenkö olisi maailma kohdillaan?

Eikä tässä vielä kaikki niinkuin sanotaan. Tytöt saavat varmasti jotain mallia nukeistaan, eivätkä ne tietenkään ole normaaleja ihmismalleja, ei kai pidä ollakaan? Ne ovat leluja ja siitä lähtökohdasta kai ominaisuuksia pitäisi arvottaa. 1980-luvulla oli muuten aika kun pojatkin leikkivät nukeilla, tarkemmin sanottuna kyseessä oli tuotesarja He-Man and the masters of the universe! Sepä se sitten antoikin pojille realistista miehen mallia juu! Äijät olivat ihan törkeitä lihaskasoja, joiden rinnalla Arnoltikin pumpatuimmillaan näyttäisi melkoiselta kynäniskalta.

No, onneksi tuo vaihe meni, ja nykyään pojat saavat taas paljon realistisempaa mieskuvaa leikkiessään autoilla, aseilla ja pukeutuessaan Spider-man pukuihin 😉

Pointtini: Ei kai lasten leikkien tarvitsekaan heijastaa tosimaailmaa yksi yhteen. Antaa lasten leikkiä mitä haluavat, ja feministitanttojen harmiksi tytöt ja pojat näköjään tahtovat edelleen leikkiä omia leikkejään, jotka eivät yleensä ole samoja. Pääasia on, että vanhemmat tuovat reaalimaailman kuvaa ja tietoa lasten päähän, jotta lapsi oppii erottamaan leikin ja toden.

Mainokset

12.03.2009 - Posted by | Yhteiskunta, Yleistä läpiskää

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: