Päivän pamaus

*pAm*

Vineton hinta

Tässä se on, ikiliikkuja. Eli suomalainen alkoholiverotus. Sitä vaivataan kuin sanonko mitä. Nyt taas ollaan nostamassa keväällä verotusta. Ja pari kertaa ennen sitä kerettiin jo nostamaan, jota ennen 2003 sitä laskettiin reippaasti. Kohta ollaan taas veivaamisen jälkeen lähellä noita ennen vuotta 2003 vallinnutta verotusastetta.

Mikähän järki tällaisessa on? Vuosikymmeniä veivataan verotusta vuoroin ylös ja alas. Osoittaa ainakin sen, että poliitikkojen linja asian suhteen on täysin tuuliajolla. Linjaa ei ole. Muuta kuin se, että verottaa pitää ja mieli tekisi verottaa mahdollisimman paljon.

Onneksi olemme nykyään EU:ssa. Tässä on suuri houkutus tehdä veroveivaamisesta henkilökohtainen ratkaisu, ja hakea vapaan EU:n puolelta kerran vuodessa tarvitsemansa alkoholituotteet halvemmalla, koko vuoden varasto kerralla. Siinäpähän veivaavat sitten Suomen hintoja ihan vapaasti. Ainakin Saksassa oluen hinta on pysynyt vuosien varrella hyvin vakaana, muista en mene tarkemmin sanomaan. Ja valikoimaakin löytyy laadukkaista merkeistä ’laajahkosti’.

Mainokset

11.03.2009 - Posted by | Talous, Yhteiskunta, Yleistä läpiskää

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: