Päivän pamaus

*pAm*

Tekniikan ihmemaa Suomi – NOT!

Kävinpä tässä apoteekissa hakemassa parit lääkärin määräämät. Siinä sitten toimitusta ihmetellessä ja ajan juostessa aloin kummastella kuinka 70-lukulaisesti homma pelaa. Siis:

Lääkäri kirjoittaa käsin kalkeeripaperille (jossain myös tuloste, mutta paperi kuin paperi) reseptin, jonka asiakas kiikuttaa apoteekkiin. Siellä sitten täti (miksi muuten en ole eläessäni nähnyt miesfarmaseutteja?) tulkitsee lääkärin käsialaa, ruksaa, plärää papereita ja leimailee reseptejä. Prosessin joskus loppuessa liimaillaan tarroja vielä ja sitten saa maksaa. Hieno aikatrippi taaksepäin!

Hommanhan pitäisi mennä vuonna fucking 2009 jo hieman sujuvammin. Yleensäkin missään asioidessa ei pitäisi nähdä enää manuaali nysväämistä mustekynällä, kopiopapereilla ja leimasimilla.Kamoon! Tekniikka koko paskan virtaviivaistamiseen on ollut kypsää jo ainakin 10 vuotta.

Eli mieluummin jotenkin näin:

  • Lääkäri näpyttää henkilön HETUlle tietojärjestelmään sopivat tropit.
  • Henkilö menee sopivaksi katosmanaan aikana johnkin Suomen apteekkiin henkilötodistus kourassa (mikä tarvitaan nykyisinkin).
  • Apteekkari katsoo mitä on tarjolla ja paljonko laitetaan, asiakas vastaa ja apteekkari ruksaa otetut kamat.
  • Tarrat tulostuvat, apteekkari voi lätkiä ne pakkauksiin – kehittyneemmässä mallissa varasto tuo valmista kamaa tiskille, mahdollinen isommissa apteekeissa.
  • Maksa ja lääkitse itsesi eloon.

Tällä setillä säästyisi pirusti aikaa, paperia ja vaivaa. Lisäbonuksina apteekkareiden ei tarvitsisi tulkita lääkäreiden vammaista käsialaa ja yrittää spottailla narkkareiden väärennettyjä reseptejä.

No ehkä joskus. On tässä maassa perkeleen paljon monimutkaisempiakin tietojärjestelmiä onnistuneesti toteutettu.

P.S

En ole koskaan ymmärtänyt miksi apteekissa työskentelevät farmaseutit ovat yliopistokoulutuksen läpikäynyttä porukkaa? Hitusen vaativampaa kuin kassan duuni. Perustelu on se, että he neuvovat asiakasta lääkkeiden käytössä. Just. Koskaan en ole muuta neuvoa saanut kuin sen, mikä lukee reseptissä tai minkä jo lääkäri on keronut. Apteekit vaan vapaaksi ja normikassat hommiin niin tippuisi lääkkeiden hinnat.

Mainokset

09.03.2009 - Posted by | Talous, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: