Päivän pamaus

*pAm*

Urpilaisen silmäpussit

Suomen virallinen puheenaihe on tällä hetkellä Vanhasen sivakoidessaan keksimä (tai niin hän ainakin väittää) eläkeiän nosto. Pirulauta ei suksikaan luista, laitetaan kansa pariksi vuodeksi pitempään töihin!

Tästä nousi sitten poru. Tyypillisesti tällä hetkellä varmaan jo kokoaan isompi poru. Eiväthän suomalaiset ole nykyäänkään töissä viralliseen eläkeikään asti. Vaikka tuo nostettaisiin paperilla sataan vuoteen, reaalimaailma pysyisi ennallaan. Kyllä suomalaisten varhainen eläköityminen piilee muualla, raatamisen kulttuurissa ja vittumaisissa työyhteisöissä, sekä management by perkele pomoissa. Suuri osa ei haluaisi olla lähellekään eläkeikää asti. Lisäksi tulee omituisuudet koskien eri ammattiryhmien varhaisempaa eläköitymistä. Palomiesten ja poliisien kohdalla pitäisi ennemminkin eläkeikää alentaa.

Asiasta nousseen porun hauskinta seurattavaa on jatkuvasti lyödyn ja vaikutusvaltaansa menettäneen ammattiyhdistysliikkeen ja SDP:n pörhistyminen asiassa. Nyt ollaan niin kekkeillään että! Se on iskun paikka ajattelevat. Toivottavasti ei nyt mene meuhka yli ja nalli osu omaan nilkkaan. Mutta pisteet toki siitä, että mainio paikka hiillostaa hallitusta on huomattu eikä lamaannuttu oman tilanteen surkusteluun ihan täysin. Nyt ei muuta kun seurataan tätä hauskaa näytelmää. Onkohan Urpilainen muuten oikein kehittänyt uskottavuutta lisäävät huolestuneisuus- ja vakavuus silmäpussit itselleen! Suomalaisen poliitikon kun ei parane näyttää kovin siloposkiselta, saati iloiselta. Vakava ja huolestunut ja tuohtunut olla pitää. Ja hymyjä pitää säännöstellä. Ehkä se SDP:n jääräsiipi on alkanut pikkuhiljaa saada nämäkin tosiasiat taottua puheenjohtajan kalloon…

Loppupeleissä tämä(kään) myrsky vesilasissa ei tunnu tavallisen ihmisen elämässä paskan vertaa. Jos terveys kestää on ihan sama olla pari vuotta pidempään töissä. Ja jos ei kestä, niin eläkkelle pääsee vaikka nelikymppisenä. Iso ero, kova ääni!

Mainokset

06.03.2009 - Posted by | Politiikka, Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: