Päivän pamaus

*pAm*

Joko ollaan pohjalla?

Heikot signaalit ovat mielenkiintoinen asia. Liittyen siis talouden toimimiseen. Sijoittajat ja analyytikot yritävät näitä heikkoja signaaleja etsiä ja metsästää, koska ne teorian mukaan ennustavat tulevaisuutta.

Yksi esimerkki on se, että yksiöiden kauppa on alkanut käymään lähes yllättävän kovaa – syksyllähän ei juuri minkään kokoinen asunto mennyt kaupaksi. No, nyt taas menee.

Toinen heikko signaali on, että näppituntumalla lomautus- ja irtisanomisuutisia ei tule enää ihan niin hurjalla tahdilla kuin pari kuukautta sitten.

Toisaalta pörssit ovat hyvin alamaissa edelleen. Yksittäisiä nousunykäyksiä lukuunottamatta kurssit ovat edelleen laskeneet. Monen yrityksen kohdalla on havaittavissa jo selvää aliarvostusta.

Lähenemme siis sitä maagista hetkeä, jolloin pitäisi alkaa ostamaan osakkeita. Jos siis ne nyt ylipäätään kiinnostavat. Halpaa alkaa olemaan, esimerkiksi lähes ainoa osake jolla Helsingissä käydään kunnolla kauppaa, eli Nokia, on alempana kuin kymmeneen vuoteen. Kuitenkin itse firma on ihan eri luokan pelaaja nykyään kuin 10 vuotta sitten.

Eli ei muuta kuin ostoksille jos piisaa ’turhaa rahaa’. Ja muistakaa, että koskaan ei kannata osakkeisiin laittaa yhtään enempää rahaa kuin minkä on valmis häviämään 100% osuudella. Ei muuten, mutta rauhoittaa mieltä kummasti kun on tuon päätöksen tehnyt, ja voitot ovat sitten vain mukavia yllätyksiä, eivät pakkosaanteja 🙂

Mainokset

02.03.2009 - Posted by | Talous

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: