Päivän pamaus

*pAm*

Purkkien ja purnukoiden magia

Kosmetiikka on julmetun kokoinen bisnes. Ja varmasti hyviä tuotteita piisaa, tuskinpa niitä muuten ostettaisiin. Kuitenkin tällä alalla on tuotteidensa suhteen joitakin varsin omaperäisiä käytäntöjä, joita on vaikea ymmärtää. Vielä vaikeampi on ymmärtää, että niihin ei ole kukaan puuttunut.

Spottasin esimerkiksi taannoin tuotteen, jonka kyljessä sanottiin sen sisältävän ”BIO-KOMMUNIKAATTOREITA”. Siis mitä perklettä? Mitä ovat bio-kommunikaattorit? Tiede ei tunne bio-kommunikaatttoreita. Varsin vahva oletukseni on, että ne ovat kuviteellisia ainesosia, jotka markkinoinnin pojat ja tytöt keksivät ideariihessään, koska se kuulostaa hienolta. Toinen alaa riivaava käytäntö on ilmoittaa jonkin tekevän ”30%” enemmän jotain. Verrattuna mihin? Täysin tyhjä tieto. Nykyään on lisäksi kaikenlaista ”Nano” hässäkkää entistä enemmän.

Tämä ei koske pelkästään naisille suunnattuja tuotteita. Myös esimerkiksi Gillette partateriä on mallia ”Turbo”. Miten turbiini on liitetty partaterään ja miten se toimii saati auttaa parranajossa?!

Ehh, no okei, nyt meni vakavamielisen nysväyksen puolelle 😉 Mutta hassuja nämä ovat jos ei muuta. Etenkin tyhjiä lupauksia naisten kasvokosmetiikassa on reippaasti. Miksi kukaan ryppyinen nainen näitä käytettyään ja huomattuaan olevansa edelleen ryppyinen, ei ole nostanut äläkkää? ”Purkissa luki, rahat takaisin saatana!”

Ehkä perustuu placeboon, tai sitten kukaan ei kehtaa. Hieno bisnes kuitenkin. Eikä minulla ole mitään erilaisia voiteita ja aineita vatsaan, käytän niitä itsekkin reippaasti enemmän kuin keskiverto ihminen.

Mainokset

26.02.2009 - Posted by | Tuotteet ja kuluttaja

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: