Päivän pamaus

*pAm*

Euron ekoilua

Ostinpa tuossa etelänmatkan Kanarian saarille. Kun täällä Suomessa on tähän vuodenaikaan niin kylmä. Pimeys alkaa onneksi jo helpottamaan, mutta silti viikko kesäkelejä on ihanaa ennakkoa. Etenkin kun viime kesänä ei ollut Suomessa kuin yksi viikko kesäkelejä 😦

Muttamutta, matkaa maksaessani alkoi eräs yksityiskohta naurattamaan. Maksaessa oli optio, että jos haluaa ottaa matkan hinnassa huomioon lennon päästöt, voi tätä tarkoitusta varten maksaa erillisen summan rahaa. Ja mikä oli tämä summa? YKSI EURO! 😀

Siis voihan jööti, lennetään kanarialle, poltetaan jokunen tonni kerosiinia, ja tämä synti on anteeksi annettu yhdellä eurolla! Hhah, mahtavaa. Taitaa tehdä melkein satasen, jos jokainen koneessa olija tuon euron pulittaa. Voi perkele kyllä maapallo nyt kiittää sano.

Jotenkin naurettavaa. Jos joku tuollaisia haluaa oikeasti maksella (itse muuten herjalla maksoin sen) niin summan pitäisi olla ainakin 50 euroa tai jotain sinne päin. Alkaisi tuntumaan sano jo jossain. Tosin kun maapallon ilmakehällä ei ole tilinumeroa niin ei taida nuo rahat osoitetta löytää. Ja lentokoneet ei vielä lennä muulla kuin kerosiinilla, vaikka ekomaksu olisi kalliimpi kuin koko lennon hinta.

Tai no, otetaas tuota vähän takaisinpäin, biodieselille sukua olevalla boi-kerosiinilla on kyllä jo suihkuturbiinit onnistuneesti pyörineet, että käytännössä mahdollista on fossiilittomillakin polttoaineilla lentää liihotella.

Mainokset

23.02.2009 - Posted by | Energia, Liikenne, Ympäristö

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: