Päivän pamaus

*pAm*

Laaman lussat

Itku on suurta, että lama on nyt päällä ja kaikki on kamalaa. Pitää olla kollektiivisesti asiasta paskana. Mutta eihän tässä nyt niin kauheat paikat kuitenkaan ole. Taloustaantumalla on myös hyviä, jopa välttämättömiä vaikutuksia talouden tervehtymiseen. Kuten esimerkiksi.

  • Inflaatio pienenee. Rahan arvo pysyy paremmin kohdallaan ja palkalla saa sen mitä ennenkin.
  • Yritykset tervehtyvät. Kysynnän laskiessa paska ei mene kaupaksi. Pitää kehittää tuotteita ja keskittyä laatuun.
  • Asuntojen hinnat laskevat. Nyt oltiin jo lähellä tilannetta, että keskimääräisen palkansaajan ansiot eivät riitä asunnon ostoon. Siihen ei saa joutua. Asuntojen arvot puhdistuvat nyt spekulatiivisesta arvonnoususta ja alkavat lähentyä niiden todellista arvoa.
  • Osakkeiden hinnat laskevat. Tosin ensin liikaa noustakseen taas liian korkealle. Nyt olisi oiva aika ostaa ja aloittaa osakesäästäminen, koska halvalla lähtee.

Oikeastaan ainoa huono puoli on se, että voi lähteä työt alta, ja jos niitä ei ollut on vielä vaikeampaa nyt töitä löytää. Tämä on siitä rankka ilmiö, että suurta valtaosaa asia ei kosketa lainkaan, mutta ne joiden kohdalle osuu niin sattuu ja kovaa. Tekeminen ei kuitenkaan maailmasta lopu, joten toivoa pitää että työttömäksi jäävät jaksavat jotenkin pitää itsensä liikkeessä.

Pohja on jo lähellä, ja kohta alkaa hommat taas pyörimään aktiivisemmin. Ihmiset eivät loputtomasti jaksa köyhäillä, joten tuotteiden kysyntä elpyy kyllä. Tästä on jo ensimmäisiä viitteitä nähtävissä. Kunhan nyt seuraava nousukausi ei menisi (taas) ihan niin överiksi kuin edellinen…. Taitaa olla turha toive. 6-8 vuoden päästä ostetaan taas naurettavan kalliita asuntoja velalla kilpaa ja persaukisetkin sijoittavat rahastoihin. Siinä vaiheessa kannattaakin sitten myydä osakkeet äkkiä pois ja ostella puolen vuoden päästä halpoja kiinteistöjä…

Elä mee euro!

Elä mee euro!

Mainokset

20.02.2009 - Posted by | Talous

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: