Päivän pamaus

*pAm*

Kirkon lauma supistuu

Kirkostahan erotaan nyt kuin viimeistä päivää (hehheh) ja jäsenmäärä vähenee. Näyttää siltä, että ilmiö on ollut uinuvana taustalla, ja laajentunut nyt kun eroamisen voi hoitaa kätevästi netin kautta.

Aiemmin piti homma mennä henkilökohtaisesti hoitamaan maistraattiin, ja moni ei tätä vaivaa nähnyt noin 500 euron arvoiseksi, joka kirkollisveroon keskipalkkaiselta vuodessa menee. Varmaankin edelleen valtaosa kirkon (siis evlut) jäsenistä on melko maallista porukkaa, joka kuuluu kirkkoon vain tavan vuoksi. Muut kirkothan ovat Suomessa varsin marginaalissa.

Evankelisluterilainen kirkko harmittelee nyt jäsenkatoa, mutta se saisi toisaalta olla tyytyväinen erivapauksistaan, joita sille on muihin kirkkoihin nähden suotu, kuten veronkanto-oikeus. Saas nähdä lähteekö sekin jossakin vaiheessa. Siltä nimittäin nyt näyttää, että tulevaisuudessa tämäkin asia tulee monipuolistumaan ja evlut kirkko joutuu luopumaan ”uskontomonopolistaan”. Kasvava määrä ihmisiä eroaa kirkosta, ja toisaalta muut kirkot kasvattavat jäsenmääräänsä. Monipuolistuminen lienee tässäkin asiassa ihan hyvä asia, joutuupahan evlut kirkkokin miettimään menestysstrategiansa uusiksi ja tarjoamaan parempia uskomuspalveluita asiakkailleen!

Mainokset

19.02.2009 - Posted by | Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: