Päivän pamaus

*pAm*

Maahanmuuton kihinät

Kasvavaa kihinää on ollut viime aikoina maahanmuuton ympärillä. Etenkin facebook -ryhmä, joka lupaa auttaa somalit takaisin kotimaahansa on aiheuttanut porua. Kieltämättä ryhmän perusvire taitaa olla hiukan rasistinen, mikä on epämiellyttävää.

Väärin on kuitenkin sekin, että maahanmuuttoon liittyvät asiat on vuosikausia hyssytelty hiljaiseksi, keskustelu ei ikäänkuin ole ollut lainkaan sallittua. Mitään asiaan liittyvää ei ole saanut kyseenalaistaa. Omituista. Perkele vieköön, kaikki pitää saada ja uskaltaa kyseenalaistaa tasaisin väliajoin!

Lähtökohtaisestihan ei ole mieltä siinä, että ihmiset vaihtavat maata toiseen ja istuvat turhautuneina ilman töitä siinä uudessakin maassa. Henkensä takia pakenevat ovat sitten asia erikseen, mutta jotenkinhan heidätkin pitäisi kotouttaa. Ja se vasta on vaikea homma se.

Maahanmuuttoa vastustaville kommentti, että vain töihin tulevat maahanmuuttajat saisivat tulla, on hiukan kestämätön. Onhan suomalaisissakin kelpo lauma työttömiä ja myös niitä jotka eivät edes halua töihin vaan ovat valinneet niukemman tulotason sosiaalietuuksilla ja runsaan vapaa-ajan. Eihän se laitonta ole sekään.

Ja siihen tosiasiaan että maahanmuuttajissa on suurempi prosentuaalinen osuus työttömiä kuin kantaväestössä, ovat kyllä ’kantasuomalaiset’ kantaneet vahvasti kortensa kekoon. Meneppä kokeilemaan nimellä Abdullah Omar ja Pekka Lampinen työnhakua samaan paikkaan ja niin että molemmilla on sama koulutus ja työkokemus. Taitaa Pekka aloittaa työt… Siihen taas syynä on pelkästään typerät ennakkoluulot, joihin ei pitäisi nykyään olla kellään oikeutta. Ei myöskään Abdullahilla.

Mainokset

17.02.2009 - Posted by | Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: