Päivän pamaus

*pAm*

Monopoleista lisää…

Edellisessä jutussa valitin monopoleista valtateiden varsilla, nyt valitan samasta sähkönmyynnissä. Pohjoismaiset sähkömarkkinathan täyttävät muodollisesti vapaan kilpailun periaatteet. Kuluttaja on kuitenkin sidottu aina yhteen sähkönsiirtoyhtiöön (siirtomaksut ovat huomattava osa sähkölaskusta) ja sähköntoimittajien hinnoittelu tuntuu olevan kovin näennäisen kilpailtua.

Lisäksi ihmiset saavat osin syyttää itseään, kun eivät sähköään kilpailuta edes siltä osin, kuin se on mahdollista. Eikä maksa mitään. Vaikkapa www.sahkonhinta.fi tarjoaa vertailupalvelun. Tällä hetkellä linjasta halvempaa hintaa tarjoaa sentään ruotsalainen Kraft & Kultur. Eli sopparit sinne. On vieläpä vihreää sähköä.

Sähkön tukkumyyjien hinnoittelu sitten vasta härskiä onkin, hinta nousee aina, oli tilanne mikä hyvänsä. Sataa – ei sada. Öljyn hinta nousee – Öljyn hinta laskee. Oli miten oli, niin sähkön hinta vain tasaisesti nousee. Omituinen ilmiö. –> UPDATE: Lilius lupaili, että keväällä sähkönhinta laskee. Saas nährä!

Voima maksaa - aina enemmän

Voima maksaa - aina enemmän

Mainokset

12.02.2009 - Posted by | Energia

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: