Päivän pamaus

*pAm*

Nokian lexit

Älinää syntyi viikonloppuna ns. lex nokiasta, eli tietosuojalain muutoksesta. Eli työnantaja saisi lukea kuka on lähettänyt postia mihinkin, viestin sisältö olisi edelleen salainen. Siis ilman eri päätöstä. Oikeuden päätöksellä ymmärtääkseni viestinkin saisi luettavaksi, jos epäilyt yrityssalaisuuksien vuotamisesta olisi tarpeeksi vahvasti perustellut.

Ihan ekana ihmettelen, miten tällainen laki oikeasti yritystä auttaa. Ei kai kukaan teollisuusvakoilija ole niin pöljä, että yrityksen sähköpostilla vuotaa tietoa ulos. Laittaakohan vielä viestin aiheeksikin että ’TÄSSÄ SALAISET TIEDOT’. Tuskin.

Välineitä vuotamiseenhan löytyy vaikka kuinka. Puhelimitse, tai varmempi tapa on printata paperille. Tahi siirtää muistitikulle. Ladata mp3-soittimeensa. Tapojahan on jumalattomasti, eikä niitä millään suitsita.

Isoin riski kai tämän lain kohdalla on, että jos se hyväksytään, aukeaa ovi vastaaville muutoksille jatkossakin ja kynnys on pienempi. Kuinka tärkeä viestinnän salaisuus on ylipäätään, se on nyt myös osittain linjalla.

Veikkaanpa, että läpi menee jotta läpsähtää, kyllä kansanedustajat on tässä asiassa jo keretty lobbaamaan.

Mainokset

02.02.2009 - Posted by | Yhteiskunta

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: