Päivän pamaus

*pAm*

Kahvinjuojien kahleissa

Viikonloppuna päräytin maakuntaretken avovaimon sukulaisiin, useampaa porukkaa kerettiin moikkaamaan. Ihan kivaa oli. Ja kahvia juotiin niin maan perkeleesti!

No, eipä siinä muuten mitään, mutta kun minä en juo kahvia. Kohteliaana miehenä en kuitenkaan kehdannut alkaa uikuttamaan teetä, kun valmiit kahvit oli jo kaadettu. Joten juoda piti, sitä kitkerää ja karvasta juomaa. Tottumattoman suuhun jää maistumaan vielä ainakin tunniksi jälkikäteen.

Töissä ja tuttujen kesken olen sentään jo tehnyt varsin tiettäväksi, että minä en kahviin koske muuta kuin hätätapauksessa, joten teetä juoskentelen yleensä. Valtaosan kuitenkin ollessa kahvinjuojia (ja olkaa vaan, en käännytä) esittelen muutaman vaihtoehdon. Vaihtelu virkistääpi tässäkin asiassa!

  • Tee. Sepä se, vanha kunnon tee. Mutta jos et halua kissan kusen makuista, älä käytä pussiteetä. Hauduta puruista niin tulee hyvää, noin 5 minuuttia. Pidempi haudutus tuottaa katkeruutta makuun. Korkeintaan yksi pala sokeria sekaan, mieluummin hunajaa. Monet luulevat, että tee maistuu oikeasti pussiteelle, mutta se ei kyllä ole mistään kotoisin.
  • Vihreä tee. Gunpowder tyyppinen on hyvä perus vihreä tee. Ei kiehuvaan veteen, ja hauduttamista ei kovin kauaa jottei kitkeröidy. Miedomman makuinen. Kiinalaiset juovat paljon. Runsaasti väitettyjä ja osin tutkittujakin terveysvaikutuksia!
  • Kaakao. Vaihtelun vuoksi hyvää. Usimmat kuitenkin liian makeita … näihin pitäisi tutustua hiukan enemmän.
  • Vesi. Paras juoma aina. Kaiken perusta.
  • Olut. Paljon hyviä valikoimia. Tosin ei käytännössä sovi kahvin vaihtoehdoksi, koska aiheuttaa välittömästi nyrpeitä naamoja jos juot olutta kun muut kahvittelevat, valitettavasti 😉

Eli tältä pohjalta lähdetään niinkusta laajentamaan juomavalikoimaa jookos kookos?

Yääh kitkerää katkeraa

Yääh kitkerää katkeraa

Mainokset

30.01.2009 - Posted by | Yleistä läpiskää

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: